Arany-Holdkunyhó, Szakrális női kör

floral-decor

Szakrális szó jelentése: szentséges. Hogy miért szentséges egy női kör? És főleg egy jóga központban? Mi köze mindennek a szentséghez? Ez nem megszentségtelenítés???

Nem!

A női körökön a szentség új értelmet kap. Itt túlmegyünk az elmúlt 2000 éven. Vissza oda, ahol a nőiség szent volt. Ahol a nő szava szent volt. Aranyat ért. Amikor még az AranyAsszonyok vezettek szellemileg egy törzset, egy csoportot. De azon belül is főleg a nőket.

Hogy ez miért érdekes a XXI. században?

Mert napjainkban az emberek magukra maradtak. A családok magukra maradtak. A gyermekek magukra maradtak. És a nők magukra maradtak.

Magunkra maradtunk a menstruációs problémáinkkal, a terhességi problémáinkkal, a szülési problémáinkkal, a szoptatási problémáinkkal, a gyereknevelési problémáinkkal, és még sorolhatnám. Fogalmunk sincs, mit mondjunk gyermekeinknek a menstruációról, az első szexualitásról. Szenvedünk a „havi bajtól” és a „banya kórtól”. Félünk a szüléstől és a haláltól.

De az emlékezetünkben még ott él, amit nagyanyáink, esetleg dédanyáink rebesgettek ezekről a dolgokról. És ők olyan egyszerűen látták ezeket… de már nem tudjuk, hogy volt…

És érezzük a „zsigereinkben”, hogy ez nem jó, ami most van, de nem tudjuk, hogy mi lenne jó…

A női körökön ezeket az ősi asszonyi tudásokat elevenítjük fel. Újraírjuk a nőiséget, a nők és a férfiak szerepét.

Őszinte, tabuk nélküli beszélgetésekkel, mély, lélekmegosztásokkal hangolódunk egymásra, így létrehozva azt a támogató, összetartó energiát, amire minden nőnek szüksége van!

Én Illek Andrea vagyok. Egy elvált nő. Egy leánygyermek édesanyja. Az életem csupa ellentmondás. Hogy ezeket az ellentmondásokat kisimítsam, indultam el a belső úton. Tanultam(-ok), olvastam(-ok), előadásokra jártam(-ok), hogy közelebb kerüljek önMAGamhoz. Minél beljebb jutottam, annál inkább szembejött a NAGY ellentmondásom: a saját nőiségem. Nem volt mit tenni, elkezdtem foglalkozni vele. Szomorúan vettem tudomásul, hogy Tata környékén nincs, aki ebben tudna nekem segíteni. Így messzebbre kellett mennem, hogy megtaláljam a tanítóimat. Megtaláltam, tanultam(-ok) és készen állok azon tudás átadására, amelyeknek én is a birtokában vagyok. Immáron itt, helyben, Tata és környékén!

Szeretettel várlak a körbe, ahová tartozol!

Illek Andrea

Bejelentkezés: 06 30 436 88 93, illekandi@gmail.com