Dubász Mária

floral-decor

A mozgás, a sport mindig az életem szerves része volt. Azért sportolok, hogy, viccesen mondjam: Túléljem az életet!
Számomra a mozgás egy túlélési módszer, egy fix pont, a mai pörgős, stresszes, bizonytalan világban. 25 éve főként futok, ami stabil alapot nyújt. 8 éve rendszeresen és nagy örömmel jógázom.
A jóga futást kiegészítő nyújtásnak, lazításnak indult, s mellette az ülőmunka által kiváltott hátfájás és a stressz vitt a jógaszőnyegre. De sokkal többet adott, mint gondolni mertem volna. S ezért is jutottam el oda, hogy hobbiból, jógaórák keretében átadjam az eddig megszerzett tudásom, tapasztalataimat és lelkesedésemet másoknak is.
A tudás csak abban válik fénnyé, s a fény áldássá, aki másokkal is megosztja.
Tanulmányaim során megszerettem több jógastílust is. 2014-ben elvégeztem a Vinyasa Flow jógaoktatói képzést. Ez egy olyan dinamikus jógastílus, amely a hagyományos jógát a mai, mindennapi életbe beilleszthetővé teszi. Aztán jött a Yin jóga oktatói, a maga passzív pózaival és 2016-ban Hatha jóga klasszíkus, 7 légzésig kitartott stílusú képzése Nitay jógaközpont által.

Mi a jóga? Mindenkinek más. Van akinek: testmozgás, van akinek spiritualitás, van akinek meditáció, van akinek gyógymód. Mindenki azt találhatja meg benne, amit keres. Vagy sokkal többet.
Gyakran halljuk ezt a 3 szót: test, lélek, szellem. Ha szeretnéd ezt a 3 területet harmóniában, egységben érezni magadban, akkor ehhez tökéletes eszköz lehet számodra a jóga.
A jóga látszatra, csak testmozgás, de valójában sokkal több!
Az én tapasztalatim szerint, lehetőség az egészség megőrzésére, a testi- és érzelmi betegségek csökkentésére. Másrészt egy út és eszköz az önismerethez, a spirituális tapasztalatokhoz, az elme és a gondolatok irányításához, az ego lecsendesítéséhez, a jó közérzet- és életöröm, életenergia fokozásához.
De ne higgy nekem, hanem, ha szeretnéd ezt megtapasztalni magadon, gyere el bátran és próbáld ki, ismerd meg magad a jógaszőnyegen! Aztán ezt az élményt, tapasztalatot és tudást, amit itt megszereztél magadról azt beépítheted a mindennapjaidba.
Várlak szeretettel!
Dubász Marcsi

Dubász Mária

Vinyasza Flow oktató

Mint minden jógagyakorlás, a Vinyasa Flow is arra törekszik, hogy harmóniát teremtsen a test, az elme és a lélek hármas egységében.