Gyimesi Krisztina

floral-decor

Gyimesi Krisztina vagyok. Boldog anya, szerelmes feleség, gyermek, testvér, nő, barát, ismerős, szomszéd, az AranyHold Jóga és Terápiás Udvar megálmodója és megvalósítója. Férjemmel Tatán élünk, és neveljük két gyermekünket. Fiam már fiatal felnőtt, csodálatos, mély érzésű gyermek. Kislányom 2011 februárjában született kis angyal. A világra jöttével teljes lett a családunk.

Mióta eszemet tudom sportoltam. Sok mindent kipróbáltam, a kíváncsiság folyamatosan hajtott, hogy új és új dolgokat ismerjek meg. Kislányként kezdtem a kézilabdát, majd felnőttként kondiztam, squash-oltam, pilates-eztem. De aztán rátaláltam a jógára és nincs több keresés. Egyből éreztem, hogy ez AZ! Ez az, ami elég, ami kielégíti a testem, a lelkem, a szellemem. Ami adni tud akkor, ha szomorú vagyok, ha vidám vagyok, ha fáradt vagy energikus vagyok. Segít, ha nem látom a pontos irányt, vagy nem tudom a választ. Kitölti minden pillanatomat, mert ez az élet. Mindenre megtalálom benne a választ, melyek oly sok ezer éve ott vannak a tanításokban. Megerősít a hitemben, a kitartásomban, stabilitást ad. Megadja az élethez az alapelveket, hogyan tudok egészségessé válni, aztán azt megtartani. Megerősíti az értékrendemet, melyet kicsi korom óta vallottam. Megtanít a feltétel nélküli elfogadásra, magammal és másokkal szemben egyaránt. Közelebb visz az emberekhez, egy csodálatos lehetőséget ad a kapcsolódásra. Egyre mélyebbre és mélyebbre visz magamban, közelebb az önvalómhoz. A jóga által megtaláltam a középpontomat és segít, hogy a hétköznapokban is benne tudjak maradni.

Tanultam kismama és baba-mama jógát, gyermekjógát. Majd Baktai Ádámnál Hatha jógát, ajurvédát, Zen Shiatzut, és folyamatosan továbbképzésekre járok, hogy bővítsem tudásom.

Mi nekem a jóga?

Jól lét a testemben, a fejemben. Arányos, szép izomzat, nyugodt gondolatok. Nagyon tetszik benne, hogy azok a jóga szabályai, amiket Te kitalálsz magadnak. Tehát nem mondja meg a jóga, hogy mi legyen a célod, hogyan és mennyi idő alatt érd el. A lényeg, hogy kezdd el, ne késlekedj! Tapasztald meg Te magad, hogy milyen változásokat indít el Benned! És aztán találd ki Magadnak, hogy mit akarsz elérni vele! Jógázz, hogy élj!

Azzal, hogy megnyílt az AranyHold, azt csinálhatom amit szeretek: tanítok, szervezek, összehozok, kitalálok, megvalósítok. A jóga gyakorlása és tanításai által megmutathatunk egy új utat az embereknek, egy jobb életminőség felé. Minden jógaóra egy töltekezés számomra, megelégedéssel tölt el, hogy hasznos amit csinálok.

Szeretettel várlak Hatha jóga, Gerincjóga, Nagyi jóga óráimon!

Gyimesi Krisztina

Központvezető
krisztike

Nem mondja meg a jóga, hogy mi legyen a célod, hogyan és mennyi idő alatt érd el. A lényeg, hogy kezdd el, ne késlekedj! Tapasztald meg Te magad, hogy milyen változásokat indít el Benned!

És aztán találd ki Magadnak, hogy mit akarsz elérni vele! Jógázz, hogy élj!

Gyimesi Krisztina foglalkozásai:

ico-front-pose-seating
gerinckriszta

Gerincjóga

A mai ember túl sokat és helytelenül ül, helytelenül tartja magát és ennek idővel komoly következményei lehetnek, amelyeket csak célzott, tudatos mozgással lehet kezelni.

BŐVEBBEN…

video1

Hatha jóga

Az óráimra jellemző az erő, a dinamizmus és a hajlékonyság. Igyekszem sok hasznos információt átadni az adott ászanák hatásairól, a jóga mechanizmusáról és mindig előkerül néhány aktuális ajurvéda tanács.

video4

Nagyi jóga

Olyan Hatha jóga gyakorlatsorokat gyakorlunk, melyet otthon is, irányítás nélkül, könnyedén elvégezhetünk és mindennapjaink részévé válhat. A végzett jóga gyakorlatok mély hatást gyakorolnak az emberi testre és tudatra, a betegségek jógikus kezelésére, valamint az egészség megőrzésének leghasznosabb eszköze.