Natkai Ágnes

floral-decor

Natkai Ágnes vagyok, Hawai Hula táncot tanítok az AranyHoldban. 12 évvel ezelőtt hallottam meg a hívást, ami polinéz hagyományok, kultúra irányába fordította az utamat. Először a Ma-uri és a Lomilomi masszázzsal kezdtem el foglalkozni, amiben az érintés, a tánc, a zene természetes, tudatos, ősi módon kapcsolódik össze.

2008-ban részt vettem Raylene Ha’alelea Kawaiae’a és Hope Keawe workshopján, ami életre szóló emlék marad. Raylene-vel töltött idő legfőbb üzenete számomra az volt, hogy a Hula nem csupán mozgás vagy éneklés, sokkal inkább szemléletmód, élethez való viszonyulás.
A hawaii táncok támpontokat, irányokat adnak a dalokon és a mozdulatokon keresztül, amikkel formálhatjuk kapcsolatainkat, megláthatjuk, mi az, ami fontos, lényeges; ami közelebb visz önmagunkhoz és egymáshoz.

2010-ben ismertem meg Loea Frank Kawaikapuokalani Hewett Hawaii Hula tanító és zeneszerző dalait és táncait, akitől több alkalommal személyesen tanulhattam illetve koncerteken vele együtt léphettem fel (Bécsben, Münchenben, Budapesten).

Szerencsésnek érzem magam, hogy a tanítványa lehetek.

Hálás vagyok, hogy a fellépések és a tanítások alkalmával megoszthatom mindazt az életörömet, harmóniát és szépséget, amit a Hula táncok képviselnek.

Megtisztelőnek érzem, hogy a Polinéz Gyógyító Művészetek Oktatási Központjának keretein belül is taníthatok: az Integrated Lomilomi masszázs képzéseken igyekszem átadni a Hula táncok ismeretét és szeretetét a résztvevőknek. Meghívott előadóként több alkalommal osztottam meg hawaii táncokat Aziza (a magyarországi hastáncoktató képzés elindítójával, az Aziza Art Mozgás Műhely vezetőjével), Áncsán Anikó (Hastánc Akadémia vezetőjével), Angyal Krisztina tanítványaival.

NATKAI ÁGNES

Hawai Hula tánc

Natkai Ágnes vagyok, Hawai Hula táncot tanítok az AranyHoldban. 12 évvel ezelőtt hallottam meg a hívást, ami polinéz hagyományok, kultúra irányába fordította az utamat.