Vinyasza Flow - Dubász Mária

floral-decor

Vinyasa Flow  –  egy dinamikus jógairányzat

Mint minden jógagyakorlás, a Vinyasa Flow is arra törekszik, hogy harmóniát teremtsen a test, az elme és a lélek hármas egységében.

A test mozgását a légzéssel hangolja és közben az elmét is magára a gyakorlásra, a testre és a légzésre irányítja a gyakorló.

A statikusabb jógastílusokkal szemben – az ászanák viszonylag rövid ideig vannak kitartva, az ászanák felvételének a módja ugyanolyan fontos, mint maga az ászana.

Itt nincs két egyforma vinyasza flow óra.

ico-flower-stones

Az ászanákat sorozatba rendezve gyakorolja, de ezek a sorozatok nem állandóak, az oktató tudatosan állítja össze. Az ászanák sorát egy bizonyos témára, testrészre, energiaközpontra vagy úgynevezett “peak, azaz csúcs” póz gyakorlására fókuszálja.

A Flow stílusú gyakorlások segítenek átélni és elfogadni, hogy minden folyamatos mozgásban és áramlásban van. Ez nem jelenti azt, hogy egy Flow gyakorlásban nincs megállás.

Váltogatjuk a folyamatos, áramló mozdulatsorokat a pózok kitartásával. (Hiszen így éljük a napjainkat is: mozgunk, áramlunk, utána megállunk és figyelünk, hogy egy új tudatossággal tudjunk tovább mozdulni.)

A jógagyakorlásban a mindennapi életünket modellezzük a jógaszőnyegen.

Flow – a kikapcsolódás eszköze

Aki egész nap aktívan dolgozik, „pörög”, folyamatosan lefoglalja a kapacitásait és azingerek és igények rengetegében él, gyakran nehéznek tartja, hogy megálljon, csendben legyen és befelé forduljon.

Az ilyen típusú emberek gyakran pihentetőbbnek találják, ha egy dinamikus, áramló mozgást gyakorolnak. Itt a test és az agy folyamatos, összehangolt munkájára van szükség, és utána ebből az áramlásból kell ellazulni.

Amíg egy áramló sorozatot követsz, nem tudsz azon gondolkozni, mi legyen vacsorára… és mire megállunk, már létrejött az a harmónia a test, az elme és a lélek között, amire a pihenéshez van szükséged.

Bejelentkezés: 06 20 314 23 12

Dubász Mária

Vinyasza Flow oktató

Mint minden jógagyakorlás, a Vinyasa Flow is arra törekszik, hogy harmóniát teremtsen a test, az elme és a lélek hármas egységében.

Vinyasza Flow
HUF2 000/alkalom