Csendes Dia

floral-decor

Csendes Dia vagyok, kíváncsi utazó. Gyermekkori szerelmem, a turizmus egészen Mexikó nyugati partjáig repített, ahonnan négy év elteltével a honvágy hozott haza, majd a fővárosból a szívemet követve költöztem Tatára.

A sport, a mozgás és a versenyszellem kiskoromtól szerves része az életemnek. Hosszú éveken át úsztam, mellette kosaraztam, atletizáltam, korcsolyáztam, később edzőterembe jártam, futottam. Volt, hogy csapatban, olykor egyedül, néha másokkal vagy csak a saját teljesítményemmel versenyezve.

Öt évvel ezelőtt kezdtem el jógázni, és bár soha nem voltam egy hajlékony nádszál, rögtön beleszerettem. Végre találtam egy mozgásformát, ami nem a versenyről, a teljesítményről szólt, hanem a tapasztalásról, az önmagam megismeréséről és elfogadásáról. A gyakorlással töltött idő alatt teljesen kizárhattam a külvilágot, minden hétköznapi problémát, aggodalmat, és legbelsőbb énem felé fordulhattam.

Igyekeztem megismerkedni a lehető legtöbb tradícióval, kipróbáltam több modern irányzatot, megfordultam számtalan stúdióba és oktatónál. Hosszabb, rövidebb kihagyások után mindig visszatértem a matracra, hiszen a gyakorlás nem csak fizikailag töltött fel, de erőt adott, segített átvészelni az érzelmi hullámvölgyeket és leküzdeni az Élet által elém gördített akadályokat is. De szinte mindenhol azt láttam, hogy jógaórákon csak a testmozgáson van a hangsúly és a nyugati világ által most annyira felkapott ősi mozgás gyökereiről, filozófiai hátteréről kevés szó esik. Mivel engem nemcsak a sport része, de a mögöttes tartalom is érdekelt, elvégeztem a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola európai szinten egyedülálló, hároméves, vaiṣṇava jógamester képzését. Ezen a kalandos úton a kíváncsiság vezetett, számtalan tapasztalást, a megszokottól merőben eltérő látásmódot fedve fel előttem, amit örömmel és tiszta szívvel szeretnék megosztani másokkal is.

Sok mindent kaptam a jógától. Erőt és kitartást, fizikai és mentális szinten egyaránt. Formásabb alakot, lazább izomzatot. Tudást āyurvedáról, védikus szentírásokról, meditációs technikákról. Alázatot, elfogadást, türelmet, olyan értékes tulajdonságokat, amik robbanékony, örökmozgó természetemből hiányoztak. Alázattal befogadni a tudást, elfogadni testem és elmém pillanatnyi korlátait, és türelmet önmagam és környezetem fejlesztéséhez.

Az AranyHoldban Yin jógát és Erősítő jógát tartok. Szeretettel várlak óráimon!

Csendes Dia

Erősítő jóga

Csendes Dia vagyok, és örök maximalista, akit mindig hajtott a versenyszellem.