Gyerekjóga

floral-decor

A gyermekjóga nem kifacsart pózokról, lótuszülésben OHM-ozásról szól. Egy kisgyereket nehéz is lenne ilyesmire rávenni.

Ők rosszalkodni, szaladgálni, bohóckodni, nevetgélni és együtt lenni szeretnek. A jógaórán pontosan ezt kapják. Meséket, történeteket játszunk el, s közben észre sem veszik, hogy jógáznak. És ha mindezt anyuval, apuval együtt tehetik, még boldogabbak. Nagyon vicces átkúszni az apu – alagút alatt, vagy zsiráfként lelegelni anyu – fa leveleit. Az órán eljátszott történetek otthon, családi körben folytatódhatnak, tartalmas, közös programot kínálva az egész családnak.

A jóga nem versengésre tanít, de önbizalmat ad, és fejleszti a pozitív tulajdonságaikat. Nem kell elvárásoknak megfelelniük, egyszerűen csak önmagukat adják a mókázással. Mégis a játék során fegyelmet és egymás kölcsönös tiszteletét is megtanulják. Itt bátran megélhetik érzelmeiket, feldolgozódhatnak életük problémás helyzetei, levezetik a feszültséget. Ezáltal kiegyensúlyozottabbá, nyugodtabbá válnak.

Megnő az erejük, az állóképességük, testük rugalmas marad. A vicces egylábas pózok fejlesztik az egyensúlyérzéküket. A gyakorlatok mindig egyszerre több izomcsoportot mozgatnak meg, és érvényesül az izmok és ízületek erősítésének és lazításának optimális aránya. Megtanulják a helyes testtartást, a helyes légzést. A jóga hatására a csecsemőmirigy később kezd el összezsugorodni, így néhány évvel kitolható a túl korai nemi érés.

A jóga minden gyermeknek alkalmas, megengedett. Túlsúlyos, sovány, mozgékony és nem mozgékony, nyugodt és temperamentumos, kis és nagy gyermeknek egyaránt.
Gyakorlás közben ráéreznek a saját képességeikre, határaikra és kedvenc gyakorlataikra.
Mint ahogy nem kell használati utasítás a fára mászáshoz, úgy a gyermekjógában sincs hibás vagy helyes dolog, nincs teljesítménykényszer, értékelés. A jóga megtanít bennünket, a saját testünket használni úgy, ahogy van.

A Gyerekjóga foglalkozás SZÜNETEL!

ico-flower-stones
Gyerekjóga
1 gyerek
HUF1 000/alkalom
2 testvér
HUF1 500/alkalom