Hatha jóga - Gyimesi Krisztina

ico-moonflower

Nem mondja meg a jóga, hogy mi legyen a célod, hogyan és mennyi idő alatt érd azt el. A lényeg, hogy kezdd el, ne késlekedj! Tapasztald meg Te magad, hogy milyen változásokat indít el Benned! És aztán találd ki Magadnak, hogy mit akarsz elérni vele! Jógázz, hogy élj!

ico-master

Minden órát alapos bemelegítéssel kezdünk. Minden ízületet kimozgatunk, az adott ízület összes mozgási irányába és teljes mozgástartományában. Majd az óra folyamán ászanákat gyakorlunk, a precíz kivitelezést javítással segítem, hogy kialakulhasson a megfelelő testtudat. Majd légzőgyakorlatokat végzünk és levezetésképpen relaxálunk.

A mozgás során mindig ügyelek az izomelsőbbség elvére, és a gyakorlatok optimális elosztására a testrészek között. Egy mozgássorozat akkor tökéletes, ha a gerincet minden irányban átmozgatjuk: megnyújtjuk fölfelé, előre- és hátrahajlást végzünk, csavarunk. Különbözhet az óra összetétele az évszakok és a Hold állása szerint is. Legtöbbször egy adott dologra helyezem a fókuszt: csípőnitás, előre-, hátrahajlás, csavarás, erősítés, fordított testhelyzetek…

A jóga gyakorlása és tanításai által az óráimon igyekszem megmutatni egy új utat, egy jobb életminőség felé. Minden jógaóra egy töltekezés számomra, megelégedéssel tölt el, hogy hasznos amit csinálok. Az óráimra jellemző az erő, a dinamizmus és a hajlékonyság. Igyekszem sok hasznos információt átadni az adott ászanák hatásairól, a jóga mechanizmusáról és mindig előkerül néhány aktuális ajurvéda tanács. Fontos számomra, hogy mindig mutathatok valami újat az órán és közben az igények szerint vidáman, fesztelenül telik az idő vagy lehetőség nyílik a csendes befelé fordulásra. Ügyelek a csoport összetételére, és igényeire, kor és felkészültség szerint is.

Fontos, hogy az óra alatt nem érezhetsz fájdalmat, kellemetlen feszülést! A jóga nem verseny, soha ne mérd magad másokhoz! Nem tudhatod, a másik mióta jógázik, és minden embernek mások a csontszerkezeti arányai is. Ha valaki hajlékonyabb, az még nem jelenti azt, hogy egészségesebb.

Várlak szeretettel az óráimon!

Gyimesi Krisztina

Hatha jóga oktató

Nem mondja meg a jóga, hogy mi legyen a célod, hogyan és mennyi idő alatt érd azt el. A lényeg, hogy kezdd el, ne késlekedj!

Hatha jóga
HUF2 000/alkalom