Így tedd rá! foglalkozás - Vigh- Boda Marcsi

ico-flower-topview

Az Így tedd rá foglalkozás olyan új szemléletmódot és gyakorlatot mutat meg, amelynek lényege, hogy a néptánc tanítás gyermekközpontú legyen ismét. Régi, de mégis új formátum ez, mely ötvözi ősi magyarságunk tánckultúráját és a mai kor kihívásainak is megfelel.

Amikor régen a kisgyermek megszületett, szülők, nagyszülők ölükbe vették, játszottak énekeltek vele, így a táncot elleste szülőktől, rokonoktól. Az évek során, ez kimaradt sok család életéből. Az okokat már rég nem keressük, a változás szándéka a lényeg: visszahozni valamit, ami régóta hiányzik, de kell a lelkünknek, ami a miénk volt.

Az Így tedd rá! Programnak is ez az eredeti funkciója: a gyerekek társas kapcsolatokba kerülnek a játékok, a néptánc, az éneklés során, megtapasztalják, hogy a döntéseiknek milyen következményei vannak.

A program célkitűzése, hogy a gyermekek mozgáskészsége a hagyományos népi játékok segítségével, játékos formában kerüljön fejlesztésre. Mindeközben elsajátítják a magyar néptánc alaplépéseit, egy-egy motívum struktúráját. A játékok során fejlődik a mozgáskoordináció, a ritmika, a játékkészség, de hatással van a szociális készségekre is.

Vigh-Boda Marcsi

Így tedd rá! foglalkozás

A népi játékok, népdalok nagyon közel állnak a szívemhez, gyermekeim fejlődését látva határoztam el, hogy az óvodás korosztály igényeivel szeretnék foglalkozni.

Így tedd rá! foglalkozás
HUF1 000/alkalom
Bérlet
HUF4 000/5 alkalom