Kerekítő Mondókás Móka - Palotás Anna

floral-decor

Kerekítő Mondókás Móka foglalkozáson a hangsúly a népi eredetű, de ma is közkedvelt ölbeli játékokon van, természetesen élő hangszerjátékkal és énekszóval színesítve. Az ölbeli játékokat itt úgy játsszuk, ahogy azt régen nagymamáink, kellő időt, ismétlést szánunk a játékoknak, igazodva az életkori sajátosságokhoz és ezzel egyben igazi játékélmény is jobban megszületik. Mivel nem osztunk hangszereket és nincs gépzene, jut idő arra, hogy az év folyamán ily módon a szülők ténylegesen elsajátítsanak és felelevenítsenek körülbelül ötven ölbeli játékot és ötven népdalt, magyar gyermekdalt. Így a szülők szempontjából változatos a mondókaanyag, a gyerekek felé viszont megvalósul az ismétlődés fontossága egy ölbeli játékon belül.

floral-decor

Ezenkívül, mind a dal és mondókaanyag magyar és népi eredetű, e tekintetben az első baba-mama program az országban, nem használunk sem szerzős műveket, sem más népek dalait, mert fontosnak tartjuk, hogy a kicsik elsőként saját néphagyományukkal találkozzanak. Mai világunkhoz nyelvezetében még közeli, közkedvelt és mai is népszerű dalokat és ölbeli játékokat válogattunk erre a célra terjesztésre, és felelevenítésre.

Mire jók az ölbeli játékok?
Ezek az első játékformák, melyeket a még beszélni sem tudó gyerekekkel is játszhatunk pár hónapos kortól, akár nagyóvodás korig is. A művészeti-, zenei- és érzelmi nevelés alapkövei.

Ezeket a kétszemélyes játékokat a pedagógia bizalmi, illetve kapcsolatteremtő játékoknak hív. Hozzájárulnak gyermekünk érzelmi biztonságának kialakulásához, a biztos anya gyermek kapcsolathoz. Ez az alapja a testi-lelki fejlődésnek. Nemcsak zenei anyanyelvét tudja elsajátítani népi rigmusok, és ölbeli játékok nyomán, hanem észrevétlen fejleszti anyanyelvi képességeit, szókincsét, beszédértését, beszédészlelését, hallását, kifejezőkészségét, memóriáját, bővíti ismereteit a világról, és kihat a mozgásfejlődésre is.

Palotás Anna

Kerekítő Mondókás Móka

Palotás Anna vagyok, a Kerekítő foglalkozásokat tartom az AranyHoldban.

Kerekítő Mondókás Móka
HUF1 000/alkalom