Novák Edina

ico-flower-topview

A jógával való ismerkedést otthon, rövid videókkal kezdtem, és már az elején úgy éreztem, hogy ez több, mint testmozgás. Egy idő után azt gondoltam, hogy jó lenne, ’igazi’ jógaórákra járni, személyesen tanulni valakitől, segítséget kapni a pózok kivitelezésében.

Így vezetett az utam 2015-ben, az Aranyholdba, Gyimesi Krisztihez, azonnal itt is ragadtam, és onnantól fogva itt voltam kitartóan minden kedd és csütörtök reggel. Mind fizikális, mind mentális szinten rengeteg pozitív változást tapasztaltam meg. Gerincferdülésem miatt mindennapi fájdalommal éltem addig, ami a jógagyakorlásnak köszönhetően néhány hét alatt elmúlt. Hajlékonyabb, rugalmasabb, erősebb lettem. Nem csak fizikailag, lelkileg is. Azt vettem észre, hogy a jóga hat rám, a jógaszőnyegen kívül is.

Közben 2017-ben elindult Baktai Ádám hatha jógaoktatói tanfolyama az Aranyholdban, ami remek lehetőség volt, hogy még többet tanulhassak az ászanákról, anatómiából, jógafilozófiából.

A Vinyasza Flow-val Testvérem által ismerkedtem meg, aki Varga Judit Vinyasza Flow jógaoktatói tanfolyamát végezte. Annyira magával ragadó volt, amiket mesélt a tanfolyamról, és maga a Vinyasza óra, amit tartott, hogy elhatároztam, végig csinálom én is ezt a tanfolyamot, hogy minél többet tudhassak meg erről a stílusról. Először csak a tudásbővítés motivált, de aztán egyre inkább erősödött bennem egy belső késztetés, hogy ennek a rengeteg dolognak – amit én kaptam, és tanultam az elmúlt években a jógától – legalább egy részét tovább adjam.  

És ezzel új fejezet kezdődik, mert: „Amikor egy tanít, kettő tanul”. / Robert A. Heinlein/

 

Szeretettel várlak a csütörtök esti Evening Flow órán!

Novák Edina

Vinyasza Flow jóga oktató

Amikor egy tanít, kettő tanul”.  (Robert A. Heinlein)

Novák Edina foglalkozásai:

ico-fingers-pose

Csütörtök     19:30     Evening Flow jóga