Vigh-Boda Marcsi

ico-drop-bubble

Vigh-Boda Marcsi vagyok. 1988-ban hópelyhes téli napon jöttem a világra Esztergomban. Nagycsalád legkisebb gyermekeként Lábatlanon nevelkedtem. Szüleim mindketten pedagógus végzettségűek. A zene kisgyermek korom óta fontos szerepet tölt be az életemben.  Az érettségi után a Kodolányi János Főiskola Nemzetközi kapcsolatok képzésén folytattam tanulmányaimat, ahol 2009-ben nemzetközi kapcsolatok szakértő BA diplomát szereztem.

2012-ben jött világra kislányom Csenge. Születése után életem teljesen új fordulatot vett, a zenéhez újra közelebb kerültem és nekiláttam furulya tudásom felelevenítésének, énekhangom képzésének.
A Kerekítő világa magával ragadott. Az összenevetések, közös játék öröme mai napig meghatározza kapcsolatunkat. Ekkor döntöttem el, hogy jelentkezem a módszertani képzésre. Mindeközben elkezdtem foglalkozásokat tartani először Lábatlanon, ezután Süttőn és Nyergesújfalun is. 2014-ben megszületett második kislányom Zselyke, így már két gyerkőccel kerekedtünk rendszeresen jókedvre. 2015-ben Kerekítő védjegyes foglalkozásvezető lettem és elvégeztem a bábos torna kiegészítő tanfolyamot is.

Jelenleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem óvodapedagógus képzésén folytatom a tanulmányaimat, 2019 júniusában diplomázom.

2018 júniusban elvégeztem az Így tedd rá! népi játék és néptáncmódszertan alaptanfolyamát, novemberben pedig az Ünnepek a néphagyományban mesterképzést is.

A népi játékok, népdalok nagyon közel állnak a szívemhez, gyermekeim fejlődését látva határoztam el, hogy az óvodás korosztály igényeivel is szeretnék foglalkozni.

Az Így tedd rá! program célkitűzése, hogy a gyermekek mozgáskészsége a hagyományos népi játékok segítségével, játékos formában kerüljön fejlesztésre. Mindeközben elsajátítják a magyar néptánc alaplépéseit, egy-egy motívum struktúráját. A játékok során fejlődik a mozgáskoordináció, a ritmika, a játékkészség, de hatással van a szociális készségekre is.

2019 januártól az Így tedd rá! foglalkozásokra várom szeretettel a gyermekeket!

Vigh-Boda Marcsi

Így tedd rá! foglalkozás

Az Így tedd rá! program célkitűzése, hogy a gyermekek mozgáskészsége a hagyományos népi játékok segítségével, játékos formában kerüljön fejlesztésre.